Voeding voor een basisschoolkind

Wilt u weten welke voeding uw kind nodig heeft?

Gezond eten zorgt ervoor dat uw kind zich goed ontwikkelt. Het geeft energie en uw kind groeit ervan. Leer uw kind daarom gezond te eten. Kijk op de website van het Voedingscentrum hoe u dat doet. U leest daar ook wat een goed ontbijt is.

Zorg er ook voor dat uw kind gevarieerd eet. Dan krijgt het genoeg binnen van alle gezonde stoffen. Wen uw kind eraan om op vaste tijdstippen te eten. Zo voorkomt u dat uw kind gaat snacken. Snacken is vaak ongezond. Informatie over gezond eten vindt u op de website van de Nederlandse Hartstichting.

Nederlandse Hartstichting

Voedingscentrum - mijn kind en ik

Heeft u vragen over het gewicht van uw kind?

Bespreek het met uw huisarts. U kunt ook bellen met Rivas tijdens het telefonisch spreekuur. Of neem contact op met een diëtist. Zij kunnen u helpen met vragen over voeding.

Wilt u dat uw kind een gezond gewicht houdt of krijgt?

Als een kind gezond eet, heeft het een gezond gewicht. Kijk bij voeding voor meer informatie. Voorkom dat uw kind te zwaar wordt.

Kijk op de website van het Voedingscentrum.

Voldoende beweging houdt uw kind op gewicht. Laat uw kind daarom buiten spelen en laat het lopend of op de fiets naar school gaan. Laat uw kind ook sporten bij een sportvereniging.

Tip: Voor de kosten van het lidmaatschap van een sportclub krijgt u misschien een vergoeding. Kijk bij sporten.

Voedingscentrum

Voedingscentrum - overgewicht voorkomen

Heeft uw kind overgewicht?

Denkt u dat uw kind te veel weegt? Bereken het gewenste gewicht met de BMI-meter op de website van het Voedingscentrum. Vul leeftijd, lengte en gewicht van uw kind in en klik op Berekenen.

Is uw kind te zwaar? Geef het op voor Fitkids. Dat is een programma voor kinderen met overgewicht. De kinderen sporten 2x per week in de sportzaal aan de Weverstraat en MFC Maasplein in Alblasserdam. Naast het sporten geeft een diëtist advies aan u en uw kind. Een maatschappelijk werker werkt met uw kind aan meer zelfvertrouwen en ouders krijgen advies over hoe zij hun kind hierin kunnen ondersteunen. Bel Rivas of Balans om uw kind op te geven of voor meer informatie. Uw zorgverzekering vergoedt het grootste deel van de kosten voor Fitkids.

U kunt ook bellen met uw huisarts.

Toon op kaart (2)
x
Toon op kaart (1)
x

Fitkids

Fitkids is een fitness- en oefenprogramma voor kinderen van zes tot achttien jaar met een chronische ziekte, beperking of langdurige aandoening.

Toon op kaart (1)
x

Balans Gezondheidscentra - Fitkids

Weverstraat
2
2951 BZ
Alblasserdam
Zoekt u gezonde traktaties?

Op veel basisscholen trakteren kinderen op hun verjaardag. Gezonde traktaties vindt u op de website van de GGD en het Voedingscentrum.

Voedingscentrum