Uiterlijk

Waarom gedraagt mijn kind zich anders?

Pubers ontwikkelen in de puberteit een eigen smaak en zoeken hun eigen weg. Daarbij kunnen ze zich afzetten tegen hun ouders, school of de maatschappij. Wilt u meer weten over de puberteit? Of hoe u hiermee omgaat? Kijk op de websites Ouders van nu en Opvoedadvies.

Opvoedadvies - communicatie puber

Ouders van nu - pubergedrag

Heeft uw kind jeugdpuistjes?

Kijk op de website van huidinfo. Als uw kind veel last van puistjes heeft, ga dan naar de huisarts. Hij kan uw kind doorverwijzen naar een huidarts.

Huidinfo - acné

Vindt uw kind zijn of haar uiterlijk niet mooi?

Dat kan uw kind onzeker maken. Praat hierover met uw kind. Heeft hij of zij meer hulp nodig? Ga naar uw huisarts.

Vivenz geeft weerbaarheidstrainingen. Hierdoor wordt uw kind weer zeker van zichzelf. Bel of mail Vivenz voor meer informatie.

Toon op kaart (1)
x
Toon op kaart (1)
x

Vivenz

Voor het maken van afspraken met het sociaal werk kunt u terecht in uw wijkteam. Het juiste telefoonnummer vindt u op de website onder “Locaties”.

Voor crisissituaties buiten kantooruren belt u  0800 14 71.

Zeelt
2
2954 BH
Alblasserdam
Denkt u dat uw kind te klein of te groot is?

Of denkt uw kind dat? Kijk eerst naar de groeicurve op de website van Kind en Groei. Als de lengte van uw kind erg afwijkt van het gemiddelde, ga dan naar de huisarts.

Tip: Bel Rivas en maak een afspraak voor het opvoedspreekuur in het Centrum voor Jeugd en Gezin. Al uw vragen over het gedrag of de ontwikkeling van uw kind worden beantwoord.