Sporten

Zoekt u een sportvereniging voor uw kind?

Sporten is goed voor de gezondheid van uw kind. Kijk in de (digitale) gemeentegids voor sportverenigingen bij u in de buurt.

In de Gemeentegids van Alblasserdam vindt u alle sportverenigingen waar uw kind lid van kan worden. Kijk op de website van Alblasserdam.

Toon op kaart (1)
x
Toon op kaart (1)
x

Gemeente Alblasserdam

2
2950 AA
Alblasserdam

Gemeentegids Alblasserdam

Wil uw kind tijdens de schoolvakantie sporten?

Tip: Samen met het Jongerenwerk organiseert de gemeente Alblasserdam sportactiviteiten, zoals A-KIDZ. Dat gebeurt tijdens schooltijd, na schooltijd en in de vakanties. Op school wordt hier reclame voor gemaakt. De activiteiten zijn gratis of kosten een klein bedrag.

Toon op kaart (1)
x
Toon op kaart (1)
x

A-Kidz - Sportcentrum Blokweer

Esdoornlaan
25
2951 BE
Alblasserdam
Wil uw kind sporten maar is er geen geld?

Bel Stichting Leergeld en vraag een bijdrage aan. U kunt ook een e-mail sturen. Zet daarin uw naam, adres, telefoonnummer, de naam en de geboortedatum van uw kind, uw maandinkomen en de reden van uw aanvraag. Verder gaat het zo: een medewerker van Stichting Leergeld komt op afspraak bij u thuis. U bespreekt hoe u er voor staat en legt uit voor wie u een bijdrage wilt aanvragen. De medewerker dient uw aanvraag in bij Stichting Leergeld. Stichting Leergeld beslist over uw aanvraag. U krijgt binnen 2 weken bericht. Krijgt u al een bijdrage van Stichting Leergeld? Die geldt voor 1 jaar. Zo nodig kunt u daarna een nieuwe bijdrage aanvragen.

Wilt u een bijdrage voor contributie of sportkleding? Misschien komt u in aanmerking voor een bijdrage van het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Jeugdfonds Sport & Cultuur is een organisatie die de contributie en/of de sportattributen betaalt voor kinderen uit gezinnen die leven van een uitkering, in de schuldsanering zitten of een inkomen hebben onder het sociaal minimum.

Vraag ook om hulp bij uw gemeente. Samen met een medewerker bekijkt u of er nog andere regelingen zijn waar u aanspraak op kunt maken.

Jeugdfonds Sport en Cultuur

Stichting Leergeld Nederland