Opvoeden van een puber

Wilt u meer weten over het opvoeden van uw puber?

Kijk voor tips op de websites Puber van Nu of J/M Ouders. Of ga met uw vragen naar het Opvoedspreekuur in het Centrum voor Jeugd en Gezin. Daar worden uw vragen over het gedrag en de ontwikkeling van uw kind gratis beantwoord.

Bel Rivas voor een afspraak.

Zit uw kind met vragen of problemen waar u geen antwoord op weet?

Voor kinderen en jongeren tot 18 jaar is er de Kindertelefoon. Voor pubers en jongvolwassenen zijn er de websites Mind your own life, Klikvoorhulp en Internethulpverlening. Ook op jouwGGD vinden jongeren antwoord op vragen over lichaam, gevoel en dingen waar ze thuis liever niet over praten. Hier kunnen ze ook chatten en mailen met deskundigen.

Wilt u met iemand praten over uw puber? Bel Rivas voor een afspraak bij het opvoedspreekuur in het Centrum voor Jeugd en Gezin.

Internethulpverlening

Kindertelefoon

Bij De Kindertelefoon werken vrijwilligers, die aan kinderen en jongeren de mogelijkheid bieden om in vertrouwen te praten over een probleem. Kinderen krijgen advies, informatie en ondersteuning.

Mind your own life

Gaat het om seksualiteit en relaties?

Op jouwGGD vinden jongeren ook antwoord op vragen over seksualiteit en relaties.

Zoekt u een opvoedcursus over pubers?

De GGD geeft de cursus Een puber in huis. In 6 bijeenkomsten krijgt u tips over het omgaan met de problemen van uw puber. Ook hoort u welke veranderingen een kind doormaakt in de puberteit. Bel de GGD om u op te geven.

Tip: Vivenz heeft een speciale oudercursus 'Uw kind wordt puber'. Voor deze cursus wordt een kleine bijdrage gevraagd. Bel of mail Vivenz om te horen wanneer de cursus gegeven wordt.

Toon op kaart (2)
x
Toon op kaart (1)
x

Antes - Youz Jeugdpolikliniek

Eendrachtsplein
12
3012 LA
Rotterdam
Toon op kaart (1)
x

Vivenz

Voor het maken van afspraken met het sociaal werk kunt u terecht in uw wijkteam. Het juiste telefoonnummer vindt u op de website onder “Locaties”.

Voor crisissituaties buiten kantooruren belt u 088 123 70 70.

Zeelt
2
2954 BH
Alblasserdam
Maakt u zich zorgen over het gedrag van uw puber?

Vraag advies op maat. Maak een afspraak bij het Centrum voor Jeugd en Gezin. Zij kunnen u doorverwijzen naar specialistische hulp.