Lichaam, relaties en seksualiteit

In de puberteit vinden er veel ontwikkelingen plaats. Niet alleen lichamelijk, maar ook in de hersenen. Dit kan zorgen voor vragen en onzekerheden, bijvoorbeeld over liefde en seksualiteit.

Wat is sexting?

Sexting is het verzenden en ontvangen van seksueel getinte beelden of teksten via internet. Bijvoorbeeld met WhatsApp, Facebook, YouTube, Instagram of Twitter. De term sexting is een combinatie van de Engelse woorden 'sex' (seks) en 'texting' (sms-berichten verzenden).

Het versturen van een sexy (naakt)foto of filmpje naar een ander kan veel schade veroorzaken. Kijk op de websites sexting is onuitwisbaar of Meldknop voor belangrijke tips en meer informatie.

Sexting is onuitwisbaar

Is uw kind eerder of later met de puberteit?

Soms begint de puberteit bij een kind al voor het 10e jaar. Soms begint de puberteit pas als een kind al 15 is. In beide gevallen is dat een puberteitsstoornis. Lees hier meer over op de website KiesBeter.

Een vroege of late puberteit zit vaak in de familie. Zit het niet in de familie? Ga dan naar de huisarts.

Voelt uw kind zich vaak ongemakkelijk?

Een puber voelt zich soms ongemakkelijk. De reden is vaak het veranderende lichaam en de ontwakende seksualiteit. Omgaan met het andere geslacht krijgt daardoor in korte tijd een andere lading. Praten kan helpen.