Leefstijl

Leeft u gezond tijdens uw zwangerschap?

Veel dingen die de moeder doet, hebben effect op het kind. Ook in het begin van de zwangerschap. Al in de eerste 8 weken van de zwangerschap worden alle vitale organen gevormd. Daarom is de gezondheid van de moeder zo belangrijk.

Tip: Slik foliumzuur tot de 10e week van uw zwangerschap. Dat vermindert de kans op een kindje met een ernstige aandoening. Kijk op de website van het Voedingscentrum voor meer informatie.

Voedingscentrum - foliumzuur

Bent u zwanger en rookt of drinkt u?

Alcohol en (mee)roken zijn schadelijk voor uw baby. Sommige medicijnen ook. Kijk op de website Straks zwanger worden voor informatie en veelgestelde vragen.

Heeft u hulp nodig om te stoppen met roken? Bespreek dit met uw verloskundige. Of kijk op de website Rokeninfo van het Trimbos instituut. Voor stoppen met drinken, gaat u naar de AA, de Anonieme Alcoholisten. Heeft u vragen of weet u niet zeker of uw medicijnen schadelijk zijn voor uw zwangerschap? Bel uw huisarts of apotheek.

Anonieme Alcoholisten

Voor hulp/informatie in geval van alcoholproblemen is de AA Hulplijn 24 uur per dag beschikbaar via 085 104 53 90 (lokaal tarief).

Rokeninfo - tijdens de zwangerschap

Straks zwanger worden

Bent u zwanger en gebruikt u drugs?

Drugs zijn schadelijk voor uw baby. Bel voor informatie over drugs met Drugsinfo of kijk op de website. U kunt hier ook chatten met een medewerker.

Heeft u hulp nodig om te stoppen met drugs? Bespreek dit met uw verloskundige of huisarts.

Advies en hulp krijgt u bij Antes. Uw huisarts helpt u ook.

Toon op kaart (1)
x

Antes - Polikliniek Dordrecht

Kuipershaven
40
3311 AL
Dordrecht
Toon op kaart (1)
x

Antes - Polikliniek Rotterdam West

Pieter de Hoochweg
14
3024 BH
Rotterdam

Gemeentegids Alblasserdam